Maria Magdalena: feit en fictie

Maandag 21 april, 20.00–22.00 uur; door dr. Esther de Boer, geassocieerd wetenschappelijk medewerker aan de Protestantse Theologische Universiteit Kampen.

Was Maria Magdalena de vrouw van Jezus? Was ze de hoer die Jezus’ voeten zalfde? Was ze door Jezus ingewijd in zijn leer en wist ze daardoor beter dan Petrus en Paulus waar het in het geloof om gaat? Er zijn zoveel meningen over Maria Magdalena dat het steeds moeilijker wordt om onderscheid te maken tussen feit en fictie.

De inleider van deze avond biedt inzicht in de rijkdom aan vroegchristelijke teksten over Maria Magdalena en belicht zo de achtergronden van de huidige visies op deze vrouw uit Magdala. Wie zou Maria Magdalena werkelijk geweest kunnen zijn en wat betekende zij en kan ze nog betekenen voor de ontwikkeling van het christendom en van onze cultuur?

Dr. Esther A. de Boer is internationaal bekend als auteur over Maria Magdalena en schreef onder andere Maria Magdalena, de mythe voorbij, dat in verschillende talen is gepubliceerd, en The Gospel of Mary: listening to the Beloved Disciple (New York, London: Continuum International). In 2006 verscheen haar boek De geliefde discipel, vroegchristelijke teksten over Maria Magdalena (Meinema, Zoetermeer).

Toegang € 5,—

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

3 reacties op Maria Magdalena: feit en fictie

 1. van wijland schreef:

  ik wil me aanmelden voor de lezing van maandag 21 april. 2 personen

 2. Beheerder schreef:

  Nee, de aanmelding kan alleen via de e-mail-link onder het bericht of telefonisch. (Of natuurlijk via de flyer in de Boskapel.)

  Met vriendelijke groet,

  Karel

 3. Maria Steinmann schreef:

  ik wil graag a.s. maandag komen naar deze lezing. Is deze aanmelding zo voldoende? Hartelijke groeten, Maria

Geef een reactie