Hoe verder met Kerk en Ambt, provincie Gelderland

Op het symposium over het boekje Kerk en ambt van de Nederlandse Dominicanen is onder andere afgesproken om de discussie lokaal voort te zetten. Voor Gelderland vindt dit vervolg plaats op 1 maart, van 14.00 tot 16.00 uur, in de Boskapel in Nijmegen.

Ter voorbereiding op het samenkomen op 1 maart a.s. zijn Rinus Bal, Harrie Salemans, Joost Koopmans, Ad Willems en Ans Metz bijeen geweest. Wat zij voor ogen hebben voor die middag hebben zij als volgt geprobeerd samen te vatten:

We willen een verbinding vormen/zijn voor mensen die vastlopen in de restauratieve kerk en die toch trouw willen blijven aan een inspirerende kerk in de geest van Kerk en Ambt. We willen een plek bieden waar mensen vrij kunnen ademen. Een plek waar we kunnen blijven vieren. We willen daarbij geen schisma, waarvoor sommigen menen te moeten waarschuwen.

Konkreet zouden we aan de orde willen stellen de volgende vraag:

Wat zou U in uw situatie concreet willen om voortgang te maken in de richting die geschetst wordt in de brochure van de dominicanen “Kerk en Ambt”? Waar / op welke plek zou dit volgens U het beste gerealiseerd kunnen worden?

Mogelijk kunt U zich op uw eigen plaats ook al vast voorbereiden op onze bijeenkomst waarvoor zich inmiddels 45 mensen hebben aangemeld.

Wij zien uit naar een middag waarin we elkaar kunnen inspireren en bemoedigen om op de ons zo dierbaar geworden weg voort te gaan.

De middag staat ook open voor mensen die in november niet aanwezig waren maar toch graag mee willen denken. Stel u dan in verbinding met Rinus Bal, telefoon 024-6777806, of via e-mail, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie