Tentoonstelling “Engelen in de Boskapel”

Wanneer je zo om je heen kijkt en er op let zie je dat veel mensen iets hebben met engelen. Er zijn er die ze verzamelen: afbeeldingen, beeldjes, kunstwerken, poëzie enz. Als je over jeugdherinneringen praat komt vaak het kinderavondgebed naar boven over de veertien engeltjes die rondom je bedje staan om je te helpen. Ook de filmindustrie kent dit thema, in de kersttijd zijn vaak films te zien waarin een engel teruggaat naar de aarde in menselijke gedaante om er goed werk te verrichten. We kennen sterke verhalen van mensen die op wonderbaarlijke wijze voor een ongeluk werden behoed. In een wat intiemere gesprekssfeer vertellen we elkaar soms de verhalen waarin de nabijheid van een engel gevoeld wordt.

Wat heeft u met engelen? Wilt u uw herinnering, ervaring of verhaal met ons delen? Kwam er ooit een engel op uw pad om u te troosten, te helpen of te waarschuwen? Of was u soms zelf een reddende engel? Misschien kent u muziek, een lied of gedicht dat u geraakt heeft, heeft u een sieraad dat met een engelengebeurtenis samenhangt, of staat een dierbaar engelenbeeld bij u thuis?

Wij willen graag een tentoonstelling maken in de adventstijd. Uw engelobject, liefst voorzien van begeleidend tekstje, kunt u na de viering of in overleg op een ander tijdstip afgeven in de boskapel bij Joost Koopmans of Marjolijn Esser. Kostbare stukken zullen in gesloten vitrinekasten worden geëxposeerd.

Uw herinnering of ervaring met een engel op je pad kunt u opschrijven en sturen naar Joost Koopmans, of per email naar: joost.koopmans@wanadoo.nl
Helpt u mee er een bijzondere tentoonstelling van te maken?

de Liturgiegroep

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Teksten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie