Meditatief tekenen rond passie en Pasen

Woensdag 28 februari, 7, 14 , 21 en 28 maart (vijf avonden), 20.15 – 22.00 uur; door Dolf van der Linden osa.

Met het lijdensverhaal op de achtergrond gaan we deze avonden proberen onze gevoelens die bij deze tijd horen kleur en vorm te geven. Duisternis, eenzaamheid, lijden, maar óók hoop, licht en verrijzenis horen in deze tijd erbij en kunnen hun weerslag hebben op ons bestaan. Ieder die met deze cyclus meedoet, probeert op haar of zijn wijze met deze belevingen om te gaan en er iets mee te doen.

De avonden worden ingeleid met een meditatieve tekst rond het thema; als u dat wenst gevolgd door een persoonlijke meditatie. Daarna gaan we aan de slag met potlood of penseel en kan er voor ieder een mooie persoonlijk getinte afbeelding ontstaan. Men hoeft geen beroemd schilder te zijn om aan deze avonden mee te doen. Een beetje ervaring is misschien handig, maar ook zeker niet vereist. Het gaat immers niet zozeer om het resultaat, maar om de beleving die u eraan ondervindt. Op het einde van de avond bespreken we deze gevoelens met elkaar.

Door op deze wijze met passie en Pasen bezig te zijn kunnen deze avonden een mooie invulling zijn voor de veertigdagentijd.

U moet zelf uw teken- of schilderbenodigheden meebrengen, zodat u met uw eigen materialen kunt werken en desgewenst de afbeelding thuis verder kunt voltooien.

Tijdige aanmelding voor deze cyclus is gewenst!

Toegang: € 2,50 per avond

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie