Homoseksualiteit en geloof

Dinsdag 20 november, 20.00-22.00 uur; door prof. dr. Frans Vosman, hoogleraar Ethiek & spiritualiteit aan de faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg

In de maatschappij wordt nog steeds én opnieuw negatief gekeken naar homoseksualiteit. Dat geldt zowel t.a.v. het gedrag dat homoseksuelen aan de dag leggen als het feit dat iemand homoseksueel is. De verwachting dat homoseksualiteit een ‘non-issue’ zou worden klopt niet. Culturele, religieuze en politieke invloeden spelen hierbij een rol.

In deze lezing stan de verschillende zienswijzen op deze ontwikkeling centraal. Ook wordt de visie van de katholieke kerk en de PKN op homoseksualiteit belicht.

De kerken kijken vanuit het huwelijk, vanuit een vrij aangegane betrekking tussen man en vrouw. Het argument tegen homoseksualiteit is dat daarin de andersheid van de twee partners niet aan bod kan komen, die lijfelijk van aard is. Dat is verbonden met schepppingstheologie: zo heeft God het geschapen en bedoeld. Is dat argument per saldo niet overtuigend? Is er een deugdelijke andere manier van denken mogelijk, die het christelijk geloof recht doet, het huwelijk eert en homoseksuele vrouwen en mannen erkenning geeft?

Toegang €5,—

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie