De mond van een vriend; dichter bij muziek

Dinsdag 20 maart, 20.00 – 22.00 uur; door Hans Bouma, dichter, m.m.v. Nico van Dieteren, piano.

‘Dichter bij muziek’ is een antwoord op de groeiende behoefte aan een andere, nieuwe taal wanneer het gaat over religieuze en menselijke waarden. Je kunt erover praten, schrijven, discussiëren, maar je kunt ze ook poëtisch en muzikaal bespelen en tot je laten komen. Alleen een taal die ruimte geeft aan het onzegbare, raakt mensen tot in de diepste lagen van hun bestaan. Alleen deze taal — en poëzie is zo’n taal — en ook muziek doen recht aan de zo rijke geografie van de menselijke ziel en inspireren tot spirituele ervaringen.

Op deze avond valt er, wat die andere taal betreft, het nodige te beleven. Samen met pianist Nico van Dieteren presenteert dichter Hans Bouma een programma speciaal voor de passietijd. Het gaat om de volgende vijf collages:

  • Zijn mensen op aarde (naar psalm 113-118)
  • De mond van een vriend (Judas, wie ben jij?)
  • Licht in onze ogen
  • Om mens te zijn
  • Vriendschap is geluk hebben

Iedere collage bestaat uit een doorgaande muzikale stroom en gedichten of teksten, die daar telkens worden neergelegd. Woorden die wellicht terechtkomen in de diepzee van de menselijke ziel. Uitgedaagd en omspeeld door muziek voert de dichter u door een landschap van even menselijke als religieuze emoties en ervaringen.

Er is een boekentafel met uitgaven van Hans Bouma, die in de pauze bereid is de boeken en bundels te signeren.

Toegang: € 6,00

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie