Afscheid serieus nemen, over verliezen en verwerken

Donderdag 8 november, 20,00-22.00 uur; door drs. Marinus van den Berg, pastor aan het Verpleeghuis Antonius IJsselmonde, Rotterdam

In ons leven kan er op verschillende momenten sprake zijn van ‘moeten loslaten, op moeten geven’. Vaak is er in het begin wel hulp en steun, maar als het langer geleden is, wordt het vaak steeds moeilijker. Gevoelens van verdriet en afscheid krijgen vaak te weinig kans om geuit te worden, zeker als het verlies al wat langer geleden is. Daardoor blijven gevoelens vaak onverwerkt.

Tijdens deze lezing zal worden stilgestaan bij de verschillende ervaringen van verlies, wat die voor een mens kunnen betekenen. Er zal worden ingegaan op de vraag hoe je een verlies verwerken kunt en wat een mens in het verlies kan en mag verwachten van een ander.

Afscheid serieus nemen, is mensen serieus nemen, is hun binnenkant serieus nemen, is elkaar serieus nemen. Dat serieus nemen begint met te luisteren, met een poging je in te leven in de ander, maar doen we dit wel echt en kunnen we onszelf hierbij uitschakelen?

Een bemoedigende avond, zowel voor mensen die met een afscheid van een dierbare zijn geconfronteerd als voor mensen die het niet direct aan den lijve hebben ondervonden, maar zich in de omgeving van mensen met een verlies bevinden.

Toegang €5,—

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Afscheid serieus nemen, over verliezen en verwerken

  1. Ans Ticheler schreef:

    Kom naar de lezing van Marinus van den Berg.

Geef een reactie