Stromingen binnen het Nederlandse Protestantisme

20.00-22.00 uur; Lezing door ds. Jan Waagmeester, voorganger Maranathakerk. Toegang €5,= (inclusief koffie)

Dat katholieken over het algemeen niet goed op de hoogte zijn van de diverse stromingen binnen het protestantisme in Nederland is waar, maar tegelijkertijd ook niet waar: met de kennis op dat punt is het mager gesteld. Wat weten katholieken van Remonstranten, Doopsgezinden, Baptisten, Quakers? Of zelfs van het onderscheid tussen Nederlands Hervormden en Gereformeerden? Weinig, bedroevend weinig misschien, omdat de vaderlandse geschiedenis in politiek, sociaal-maatschappelijk en cultureel opzicht er toch in belangrijke mate door is bepaald.

Dominee Jan Waagmeester van de Nijmeegse Maranathakerk zal deze leeravond zijn gehoor een stuk kerkgeschiedenis opdissen. Het ligt in de bedoeling dat het door hem te schetsen beeld met fragmenten uit de Nederlandse literatuur wordt geïllustreerd; gedacht wordt onder meer aan auteurs als Simon Vestdijk en Theun de Vries.

De afronding van het overzicht zal bestaan uit een toelichting op het samengaan van de protestantse kerken dat de laatste jaren tot stand is gekomen.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie