Sint Augustinus: van playboy tot bisschop

Vlinderstrikje20.00-22.00 uur; avond speciaal voor jongeren. Contactpersonen Joost Koopmans osa (pastor) en Louis de Mast (student)

Op deze avond kijken we naar de studententijd van Augustinus, toen hij zijn heil zocht in oppervlakkig geluk, begeerte en lust, wat je misschien niet onbekend in de oren klinkt. Deze heilige leefde er lustig op los voordat hij de zingeving in spiritualiteit vond. Die levensstijl en zijn eindeloze zoektocht naar waarheid en geluk zijn zeer actueel voor jongeren van nu. Velen zullen zich herkennen in die losbandige persoon.

Vandaag de dag kunnen we nog steeds goed uit de voeten met zijn erfenis, vastgelegd in zijn Belijdenissen en andere geschriften. Het lijkt alsof deze bisschop volop leeft in 2006. Vriendschap en gemeenschap zijn belangrijke kenmerken bij de spiritualiteit van Augustinus. Hij is daarom ook nu nog voor velen elke dag een inspiratiebron.

MijterNa de presentaties gaan we later op de avond hierover in dialoog met elkaar; discussiëren in vriendschappelijke dialoog over de kerk en Augustinus in de leefwereld van jongeren.

De avond vindt plaats op donderdag 9 maart van 20.00-22.00 uur. Jongeren kunnen zich voor deze avond direct aanmelden via jongeren@boskapel.nl (dus niet via de onder vermelde aanmeldingsmogelijkheden).

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Sint Augustinus: van playboy tot bisschop

  1. Louis de Mast schreef:

    Onderstaande alinea komt te vervallen. Aanmelding en info via jongeren @boskapel.nl.

Geef een reactie