Nieuwe kijk op de Belijdenissen van Augustinus

20.00-22.00 uur; lezing door Wim Sleddens osa, lid van het generaal bestuur van de Orde der Augustijnen. Toegang €4,= (inclusief koffie)

De Belijdenissen van Augustinus vertegenwoordigen na de Bijbel het meest gelezen boek van de Oudheid, dat daarmee een unieke plaats in de geschiedenis van de christelijke theologie inneemt. Het werk is een grote monoloog (noem het een gebed) tussen Augustinus en God.

Augustinus schrijft de belijdenissen op 40-jarige leeftijd, na een lange zoektocht en een persoonlijke strijd naar het ware geloof achter de rug te hebben. Het werk is een prachtige weerspiegeling van zijn leven tot op dat moment.

Maar wat maakt de Belijdenissen nu zo speciaal dat er al zó veel uitgaven en vertalingen van zijn verschenen en nog steeds verschijnen? Want binnenkort komt er weer een nieuwe vertaling en wel van de hand uit van de augustijn Wim Sleddens. Hij zal op deze avond een nadere toelichting geven op dit werk van Augustinus. Ook zal hij vertellen wat hem ertoe heeft gebracht de afgelopen jaren dit boek opnieuw te vertalen en wat wij van deze komende uitgave kunnen verwachten. Interessant is dan natuurlijk of hij nog bijzondere aspecten hierbij is tegengekomen.
Een boeiende avond voor degenen voor wie dit de eerste kennismaking wordt met dit werk van Augustinus, maar ook zeer de moeite waard voor hen die (de Belijdenissen van) Augustinus al wel ‘kennen’.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

2 reacties op Nieuwe kijk op de Belijdenissen van Augustinus

 1. Beheerder schreef:

  Ja, de datum is definitief vastgesteld.

  Met vriendelijke groet,

  Karel

 2. Tessa Bakker schreef:

  Staat de datum inmiddels vast?

  Mvg Tessa Bakker

Geef een reactie