Website aangepast

De website van de Boskapel is aangepast. En verhuisd. Eigenlijk is dat geen goed idee, verhuizen en aanpassen tegelijk. Maar deze aanpassing maakte een verhuizing nodig. Het kon dus niet anders. Wat is er veranderd? Eigenlijk een heleboel; we zetten de belangrijkste dingen op een rijtje:

 • Op veel plaatsen op de site kunt u nu reacties plaatsen, direct, zonder tussenkomst van de websitebeheerder(s). Eindelijk, want een website waar dat niet mogelijk is, is een beetje uit de tijd.
 • De site heeft een ingebouwde zoekfunctie! Het is niet zo’n mooie als Google, maar hij werkt wel. Pas op! Als u zoekt op bijvoorbeeld “amen”, vindt u ook pagina’s met “testament” (en zonder “amen” als los woord). Maar meestal werkt het gewoon goed.
 • U kunt u registreren, zeg maar: lid worden van de site. De website herkent u dan als u nog eens langskomt, en u hoeft bijvoorbeeld bij reacties niet steeds uw naam in te vullen.

Waar u kunt reageren? U kunt bijvoorbeeld iets in het gastenboek schrijven, of reageren op een bijdrage in de rubriek Discussie. Maar misschien wilt u ook reageren op een overweging of een gebed op de website.

Is dit niet eng? Dat iedereen zomaar kan reageren? Een beetje wel. We moeten ook maar eens rustig bekijken hoe het werkt. Of er wel reacties komen. En wat voor reacties er komen. En als er misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om te reageren, kunnen (en zullen) we die reacties uiteraard gewoon verwijderen.

Misschien wilt u zelf een discussie starten. Dat kan ook, maar dan moet u twee dingen doen: u registreren (zie de oranje menubalk rechts), zodat de site u ‘kent’, en contact opnemen met de beheerder.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

3 reacties op Website aangepast

 1. Beheerder schreef:

  Hallo Pyro,

  1. De fout wordt veroorzaakt door WordPress, zoals je kunt zien als je de bron bekijkt in de validator. Daar kunnen wij verder weinig aan doen. Die ene fout (een losse p-sluittag) is natuurlijk storend, maar zal verder geen problemen opleveren.

  2. Je maakt het kleurverhaal wat ingewikkelder dan nodig is. Je kunt de site lezen, neem ik aan, dus een eventueel groter contrast is extra. Je beoordeling van het hover-effect wordt genoteerd!

  3. Het “kwijt” is te wijten aan een WordPress-sjabloon; ik heb het aangepast. Bedankt!

 2. Pyro schreef:

  Goedendag,

  Ik heb de site eens bekeken en het is een aardige verandering in vergelijking met de vorige.
  Ik heb echter nog wel een aantal opmerkingen.

  Op de site staat dat deze XHTML compliant is, als je de test uitvoert komt eruit dat deze het niet is.
  (Result: Failed validation, 1 error)
  Misschien een puntje van zorg dat als iets toegevoegd wordt dat er dan van te voren gekeken wordt of het stuk wel XHTML compliant is want anders is het misleidend om het erop te zetten.

  Het van kleur veranderen bij het hoveren is niet alleen erg vervelend, het is ook niet nuttig.
  En als er dan opmerkingen als deze komen:
  ———-
  Voor diegene die zich storen aan het oplichten van de alinea’s ; gebruik niet je muis, maar je pijltjes blokje op het toetsenbord.
  ———-
  Kleine tip: niet zo met de muis heen en weer crossen, ook beter tegen RSI!
  ———-
  Dan vraag ik me toch echt af wie deze site in elkaar heeft gezet want dit zijn geen opmerkingen die het gebruik van de kleurverandering verklaren. Het zijn eerder opmerkingen die aangeven dat jullie niet weten hoe het zit en waarom zo.
  De opmerking van Karel verduidelijkt de beweegredenen enigzins:
  ———-
  Het oplichten van de alinea’s heeft enig nut, omdat de tekst dan net wat beter afsteekt tegen de achtergrond.
  ———-
  Maar is de vraag dat niet waarom moet je met je muis over de tekst heengaan om de tekst beter tegen de achtergrond te laten afsteken? Is de achtergrond dan niet verkeerd gekozen?

  Bij de registratie treedt weer enige verwarring op:
  ———-
  « Terug naar website Login Wachtwoord
  kwijt?
  ———-
  Door de uitlijning is niet duidelijk dat kwijt bij wachtwoord hoort en kan het te maken hebben met de lokatie waar je je bevindt op de website, alsof je kwijt bent waar je bent.
  Tevens is het mooi dat de registratie in het Nederlands is maar waarom is is het dan niet volledig Nederlands? Er staat ook de zin: “A password will be emailed to you.”

  Ander puntje is dat de registratie en de login een andere layout hebben terwijl ze hetzelfde formulier gebruiken. Wat ook weer voor verwarring zorgt.

  Zo staat boven elk submenu een titel behalve bij zoeken. Om het hele menu hetzelfde te houden zou hier ook een titel boven moeten.

  Met vriendelijke groet,
  Pyro

 3. Chris Dams schreef:

  Beste webmaster,

  Ik vind de site van de boskapel er enorm op vooruit gegaan. Eén ding vind ik echter niet echt nuttig: dat bij ‘hoveren’ met de muis over een alinea deze oplicht, komt mij nogal onrustig over. Bij links is zoiets wel nuttig, maar andere dingen geeft het zo’n kerstboom-idee, en aangezien het nog lang geen kerst is…

  Groetjes,
  Chris

Geef een reactie