Verzoening met verdriet

20.00-22.00 uur; door Mieke Ankersmid. Een avond over verdriet en loslaten

In onze cultuur is voor verdriet weinig plaats. We zijn gewend om ons tegenover elkaar flink te houden. Je kunt verdriet hebben door het verliezen van een ander door de dood, door een scheiding. Of door verlies van werk, van gezondheid, van idealen, en al dat verdriet leidt uiteindelijk tot verlies van het gevoel dat je een heel en waardevol mens bent.

“Je moet het loslaten.” Het is zo gemakkelijk gezegd; je weet het zelf vaak ook wel, maar het is zo moeilijk om te doen. Want om iets los te laten, moet je het eerst weer toelaten en dat kan pijnlijk zijn. Meestal is het de angst voor de pijn, voor het onbekende en het verlies van controle waardoor we vasthouden aan het oude.

Rouwenden kunnen soms denken dat zij met het loslaten van het verdriet om een dierbare die persoon te weinig recht doen; zij kunnen zich daarover schuldig voelen.

We besteden deze avond aandacht aan verdriet en aan loslaten. Inbreng van uw ervaringen wordt daarbij op prijs gesteld. Daarom willen we de groep op max. 15 personen houden. Het is dus echt noodzakelijk u van tevoren aan te melden.

Inleider: Mieke Ankersmid, therapeut en lid van het uitvaartteam van de Boskapel.

Toegang: € 4,=

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Verzoening met verdriet

  1. A M Dullaert schreef:

    Mieke ik kan helaas niet op 31 oktober aanwezig zijn. Ik wens jou en de mensen die wel kunnen komen inspiratie toe zachtheid en licht. Hartelijke groeten Anneke.

Geef een reactie