Geloven in deze tijd

Antonius van Padua en Effata organiseren dit najaar een viertal bijeenkomsten “Geloven in deze tijd’.
Gekozen is voor het thema ‘Wat dient zich aan? ‘
In ieders leven komen steeds nieuwe dingen op ons pad. Liefde, ziekte, kinderen, onverwachte ontmoetingen, onverwachte opgaven. Hoe gaan we hier mee om?
Ook de vraag: Speelt religie een rol voor jou? Dat is een vraag die vaker gesteld wordt en waarop het niet makkelijk is antwoord te geven. Het roept namelijk ook andere vragen op: Waar zoek ik naar? Waarin wil ik mij verdiepen? Wat heb ik daarbij nodig?

In de Bijbel gaan profeten op weg. In Zweden geeft een jong meisje gehoor aan haar opdracht te protesteren tegen regeringen vanwege hun laksheid m.b.t. opwarming van de aarde. Een pianist in Aleppo voelt zich geroepen op straat piano te blijven spelen om zijn medemens kracht te geven.
Na een inleiding met film, tekst of korte presentatie maken we ruimte voor bezinning en uitwisseling: een werkplaats waar geluisterd, gesproken en ervaren wordt.

De serie bijeenkomsten is een samenwerking tussen de Antonius van Paduagemeenschap en de Effata-gemeenschap (beiden onderdeel van de parochie H. Stefanus Nijmegen). De bijeenkomsten zijn:
Dinsdag 22 oktober 2019 van 19.30 – 21.00 uur in het parochiehuis Antonius van Padua
Dinsdag 26 november 2019 van 19.30 – 21.00 uur in het parochiehuis Antonius van Padua Dinsdag 10 december 2019 van 19.30 – 21.00 uur in de kapel van de Effata Parochie
De vierde bijeenkomst wordt nog bekend gemaakt.
Adressen: Parochiehuis Antonius van Padua, Van Slichtenhorststraat 81 Nijmegen
Dagkapel Effata parochie, Prof. Molkenboerstraat 7 in Nijmegen

Iedereen is welkom!
Toegang is gratis.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie