Film: La Fille Inconnue

Filmprogramma 2019-2020 Thema: Verantwoordelijkheid (Schuld & Boete)
Het gevoel verantwoordelijk te zijn voor een ongeval, misstand of misdrijf is niet zelden een belangrijke drijfveer van het menselijk handelen. De gekozen films benaderen het thema van verantwoordelijkheid vanuit meerdere perspectieven: persoonlijk, maatschappelijk, moreel, justitieel. De verschillende manieren waarop personages in de gekozen films met verantwoordelijkheid worden geconfronteerd is aanleiding tot reflectie op hoe wij als individuen en als samenleving hiermee omgaan, om zo te komen tot een diepgaander begrip van ons persoonlijk en maatschappelijk waardestelsel.

De films zijn samengesteld door: Rob Comans (Boskapel) – Mike Rijken (DoRe Parochie) – Vera van Jaarsveld (Dominicus Parochie)

Film: La Fille Inconnue (België/Frankrijk 2016, regie Luc & Jean-Pierre Dardenne, 113”)
Woensdag 23 oktober 2019, 19.30 uur in de kapel van de Dominicus Parochie
Informatie: Als na sluitingstijd een jonge vrouw bij de praktijk van huisarts Jenny Davin (Adèle Haenel) aanbelt, besluit zij niet open te maken. De volgende dag wordt niet ver van de praktijk het meisje dood gevonden. Bewogen door schuldgevoel en geïntrigeerd door de zaak, besluit Jenny de identiteit van het meisje te achterhalen.
Na afloop kunt u een vrije gift afstaan voor de organisatie.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie