Terugblik Allerzielenviering 2019

Tijdens de Allerzielenviering werden lichtjes en kaarsen ontstoken voor dierbare overledenen. Het wiel symboliseerde het wiel van de tijd. In de rouwtijd ervaar je dat je een paar stappen vooruit gaat en dan weer terugvalt. Het kan het gevoel geven van ik red het nooit. Het wiel ging daarom ook vooruit en achteruit. De stenen op het wiel symboliseren de zwaarte die er is in moeilijke tijden. Soms kan door een ontmoeting of iets anders een steen worden weggenomen en voelt het wat lichter.

Op tafel lagen goudkleurige stenen. Aanwezigen konden daar een naam van hun dierbare opschrijven. Je bent van goud omdat…….. dat konden de mensen zelf invullen op een hart dat wanneer deze opengevouwen werd een bloem voorstelde.

Er waren ongeveer 40 leerlingen aanwezig van de NSG. Zij mochten in het kader van de lessen over rituelen deze uitvoeren in de Boskapel.
De koekjes die de leerlingen gebakken hadden waren geglazuurd. Daarop konden de mensen de naam van hun overledene schrijven met een stift die een eetbare kleur gaf aan het koekje. Wanneer de mensen dan het koekje opeten dan is de dierbare als het ware weer in je.

Ook heeft een groepje leerlingen verteld en ook laten zien hoe de afscheidsrituelen zijn bij verschillende godsdiensten. Ze hadden multiplechoice vragen voor de mensen en de persoon die alles goed had kreeg een papiergeld die ze in het ritueel ook gebruikt hadden.

Andere leerlingen lazen gedichten voor, zongen een lied van “Mag ik bij jou” en ze hadden allerlei dingen gemaakt om mee te geven naar huis.
Ook het Boskapel zong onder leiding van Rob Engels.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie