Uitwisselingsgroep meditatie “40-dagentijd 2017 “

Vasten is een manier om ander zicht te krijgen op het alledaagse. Je eet een periode bijvoorbeeld geen vlees, kiest ervoor om tijdelijk geen tv te kijken of je maakt de keuze tijd vrij te maken voor stilte. Vasten kan zijn: bezig zijn met je eigen bronnen van geloven en met jezelf en met Bijbelwoorden in gesprek gaan.

In deze 40-dagentijd kun je meedoen met de uitwisselingsgroep bij de ignatiaanse digitale retraite. Daaraan nemen meer dan 9000 mensen deel! Als je je aanmeldt, krijg je dagelijks een mail met een thema, teksten, vragen en suggesties om bij stil te staan. Die kun je gebruiken voor een moment van rust waarin je je aandacht naar binnen richt. In de groep wisselen we uit hoe we die meditatieve momenten ervaren en wat dat bij ons oproept. Er is ruimte om te delen wat je wilt delen en er is een kort gezamenlijk meditatief moment.

Reacties na de vorige 40-dagen retraitegroep:
Voor mij was het een bewust toeleven naar Pasen…
De groep heb ik als veilig ervaren, er is een vertrouwdheid gegroeid in die paar weken. Graag doe ik weer mee.

Annet Hogenbirk is werkzaam als geestelijk begeleider en coach en gaat als predikant voor in vieringen. Zij heeft ervaring in het begeleiden van mensen bij het zoeken van hun levensweg in allerlei omstandigheden. Ze mediteert dagelijks. Het is haar ‘spiritueel ontbijt’. Ze ervaart het als een belangrijke inspiratiebron in haar dagelijks leven. Bekijk: www.zininmijnleven.nl

Begeleiding: Annet Hogenbirk
Wanneer: zaterdagen 11, 18 en 25 maart en 1 en 8 april
Tijd: 10.00 – 11.15 uur. Inloop vanaf 9.45 uur.
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276, Nijmegen
Groepsgrootte: max. 10 deelnemers.
Kosten: € 50,- (inclusief koffie of thee)

Aanmelden en nadere informatie:
voor de digitale retraite: www.ignatiaansbidden.org
voor de uitwisselingsgroep: info@zininmijnleven.nl.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie