Samen kijken “Into the wild”

“Into the wild” is een film uit 2007, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer over het waargebeurde verhaal van de getalenteerde student Chris Mc–Candles (1968–1992), die met een glansrijk diploma van antropoloog op zak het aanbod afwijst om in Harvard verder te studeren en kiest voor een avonturentocht naar Alaska. Hij wil breken met de samenleving die in zijn ogen enkel op materialisme en prestatie gericht is. En totaal vervreemd van zijn ouders verbreekt hij ook met hen het contact. Hij wil slechts één ding: de wereld beleven zoals deze in zijn ogen bedoeld is. Deze onmogelijke zoektocht die hem naar de onherbergzame wildernis leidt eindigt onverwachts met een pijnlijke dood.

In zijn dagboek laat hij als geestelijk testament na dat ons leven zonder de anderen onmogelijk is. Na de film is er gelegenheid om na te praten met een drankje. Een indruk krijgen van de film: bekijk de trailer hieronder of lees de recensie door Mark Moorman in het Parool.

Jacques de Klerk, 1946, heeft gedurende 25 jaar op het Philips natuurkundig laboratorium gewerkt en
vervolgens 21 jaar wis- en natuurkundeles gegeven op het Augustinianum in Eindhoven en het Carolus Borromeus in Helmond. Sinds zijn pensioen is hij actief in de Augustijnengemeenschap, vooral in de werkgroep Spiritualiteit en bezinning. De filmclub is daarvan een onderdeel. Jacques heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Korte inleiding: Jacques de Klerk
Wanneer: woensdag 26 oktober 2016
De film duurt 2u 28m met een korte pauze.
De zaal is open vanaf 19.00 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Kosten: € 10,-

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie