Het innerlijk kompas – spiritueel café

Foto: Alan Klim, https://www.flickr.com/photos/igraph/8231264538/Hoe kom je in contact met je innerlijk kompas?

Een kompas helpt ons te oriënteren. De punt wijst ons de richting en wordt zelf ook in die richting getrokken. De symboliek waar het kompas voor staat is het steeds meer bewust worden en gewaar zijn, zodat we de juiste koers kunnen varen in ons leven. Dit vraagt om een open en ontvankelijke levenshouding. We kunnen in het leven niet alles voorspellen, berekenen en controleren. Het is een illusie dat we dat daadwerkelijk kunnen. De menselijke vrijheid ligt juist niet in het in de hand hebben van de dingen. Dit dwingt ons telkens opnieuw om een keuze te maken. Daarvoor moeten we meer in contact komen met onze eigen essentie, ons innerlijke, morele kompas.

In het spiritueel café staan we stil bij de vragen: Hoe kunnen wij in contact komen met ons kompas? Waardoor wordt ons kompas getrokken? Durven we een open en ontvankelijke levenshouding aan te nemen en te vertrouwen op onze eigen innerlijke kompas?

Annemarie Revenberg is zich tijdens het werken in de ouderenzorg gaan specialiseren in rouw en verlies begeleiding. Als rouwdeskundige ondersteunt ze mensen in het zoeken naar levenszin.

Ekkehard Muth is pastor van het Augustijns Centrum de Boskapel. Geboren en getogen in een luthers-katholiek gezin in Duitsland heeft hij zich bij de wereldraad van kerken in Genève verdiept in oecumene. Zijn specialisatie in rituelen heeft hem laten ervaren dat geloven de grenzen van denominaties en religies overstijgt.

Begeleiding: Annemarie Revenberg en Ekkehard Muth
Wanneer: maandag 3 oktober 2016
Tijd: 20.00 – 22.00 uur, de zaal is open vanaf 19.45
Na afloop drinken we een glaasje in het café
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Kosten: € 10,-

Dit bericht is geplaatst in Spiritueel café. Bookmark de permalink.

Geef een reactie