Iemand zijn – iemand worden. Workshops

Dinsdag 10 en 24 maart, om 20.00 uur, in de Boskapel. Workshops onder leiding van Els Verheggen.

Iedereen is iemand, iedereen heeft een geheel eigen persoonlijkheid. De persoonlijkheid wordt gevormd door de gebeurtenissen, zowel positieve als negatieve, in jouw leven, hoe je die hebt geïnterpreteerd en hoe je daarop hebt gereageerd. We worden wie we zijn door onze ervaringen en wat we daarmee doen. Op dinsdag 10 en 24 maart nodigen we je uit om op twee avonden te kijken naar jouw levensverhaal en hoe jij die unieke iemand geworden bent.

Wanneer je namelijk zegt “zo ben ik nu eenmaal,” dan bedoel je eigenlijk “zo ben ik nu eenmaal geworden.” Die uitspraak “zo ben ik nu eenmaal geworden” geeft aan dat je voortdurend in ontwikkeling bent. Steeds als je iemand bent, ben je op weg iemand te worden. Dit is ook het geval als je zegt “zo ben ik nu eenmaal”.

De wijze waarop je de gebeurtenissen interpreteert en hoe je op de gebeurtenissen reageert, wordt in belangrijke mate bepaald door eerdere ervaringen. En vooral ook door je persoonlijke overtuigingen en waarden. Deze overtuigingen en waarden zijn richtinggevend voor je persoonlijk handelen. Om te weten wie je bent geworden is het dan ook van belang te weten welke overtuigingen en waarden bepalend zijn voor je persoonlijk handelen. Deze overtuigingen en waarden zijn “de kleur” van je persoonlijkheid.

Op dinsdag 10 maart 2015 gaan we op zoek naar essentiële gebeurtenissen in je persoonlijke leven, hoe je deze hebt geïnterpreteerd en hoe je gereageerd hebt. Hiervoor worden actieve werkvormen ingezet. Door middel van voorbeelden wordt een kader gegeven.

Op dinsdag 24 maart 2015 gaan we op zoek naar de overtuigingen en waarden die richtinggevend zijn geweest voor het persoonlijk handelen. Door te weten welke overtuigingen en waarden richtinggevend zijn, weet je steeds beter wie je bent, “wat jouw kleur is”.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie