Waar komen we ons bed voor uit? Podiumgesprek over Passie

Het leven is een ervaringstocht waarin we zowel passief als passievol kunnen leven. De buitenwereld kan soms bedreigend, groot of saai zijn of onze binnenwereld wil even rust. Op andere momenten springen we het bed uit omdat we activiteiten willen uitvoeren. We worden getrokken door onze gedrevenheid, de ervaring dat wat we gaan doen betekenis geeft aan de dag, aan ons leven. Passie zorgt voor bezieling en houdt in ons het vuur brandend.

De vraag Waar komen we ons bed voor uit? staat centraal tijdens dit podiumgesprek. De gasten vertellen vanuit hun verschillende levensbeschouwelijke achtergrond, waar zij hun bed voor uit komen. Daarna gaan we met hen en met elkaar in gesprek over onze drijfveren en waar wij warm voor lopen.

Gasten: Hoofdgasten zijn Marianne van Haastrecht, abdis van Zusters Clarissen De Bron; Djamil Sardar, imam van de Surinaamse Islamitische gemeenschap; en Gertjan Eldering, meditatieleraar en studiebegeleider van Tibetaans boeddhistisch studiecentrum Jewel Heart.
Gespreksleider is Toine van de Hoogen, als theoloog verbonden aan de Radboud Universiteit.

Opzet van de avond: In deel 1 hebben de gasten op het podium een gesprek waarin zij verhalen van hun passies, in relatie tot zingeving en levensbeschouwing. In deel 2 gaan de bezoekers uiteen in 3 subgroepen en in gesprek met de gasten en elkaar.

Datum/Tijd: dinsdag 4 februari van 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Adres: De Haard, Groenestraat 170 in Nijmegen.
Kosten: 5 euro (of naar draagkracht) inclusief koffie en thee

Aanmelden: via e-mail
Nadere informatie: 024-3228480

Organisatie: het podiumgesprek is een gezamenlijk initiatief van de Boskapel, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN), Vincent de Paul Center, en het Huis van Compassie van de diaconie Nijmegen.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie