Liefde voor het Leven (viering en uitstapje)

Zondag 1 juni: viering in de Boskapel en daarna een uitstapje naar de Botanische tuin. De viering begint om 11.15 uur, de eindtijd is nog niet bekend. Op deze zondag kunt u uw passie voor de natuur (her) ontdekken. Na de viering krijgt u een lunch aangeboden en vertrekken we vanuit de Boskapel gezamenlijk naar Brakkenstein om in het kader van het thema Liefde voor het Leven de Botanische tuin te bezoeken. U zult op een verrassende wijze worden meegenomen om te genieten van de pracht en praal die de natuur ons te bieden heeft.

De Botanische tuin is één van de meest indrukwekkende en sfeervolle openbare tuinen van Gelderland met een grote diversiteit aan inheemse en beschermde soorten. Het kloppend hart van de Hortus Arcadia, zoals de tuin ook wel wordt genoemd, is het ‘bloemrijk’ terras onder de grote witgele reuzenparasol. Bij wat minder weer vormt het nieuwe theehuis in de kas een plek waar we heerlijk kunnen zitten. Dé ideale plek om te genieten van een kopje koffie, een glas muntthee, vers uit de kas, of een biologisch sapje. Wat is er leuker dan op deze manier samen een gemeenschap te vormen en te kunnen genieten van de liefde voor alles wat leeft.

De tuin kent een unieke diversiteit aan botanische soorten, mooie en interessante planten, struiken en bomen. Het is ook een lust om hier te luisteren, en te kijken naar alles wat leeft en beweegt zoals vogels, kikkers, padden, libellen en vlinders.

Antoon Kuhlmann zal ons rondleiden in de Botanische Tuin. Hij is een enthousiaste en bevlogen verteller die zijn kennis over alles wat groeit en bloeit met ons wil delen.

Na de viering is er een lunch en om 13.00 vertrekken we met auto’s naar de Botanische Tuin. Daar wacht Antoon Kuhlmann ons op en om 13.30 begint de rondleiding die ongeveer één uur zal duren. Na afloop, zo rond 14.30 uur sluiten we de middag af, hopelijk op het terras van de Botanische tuin, met koffie/thee en een heerlijke verrassing. U gaat toch ook mee?

Voor deze dag kunt u zich opgeven tot 26 mei bij:
Maria Steenbakkers
Rikie Willems
info@boskapel.nl

De kosten bedragen €7,50 of anders naar draagkracht.

Het programma in het kort:

11.15: dienst
12.15: koffie/lunch (zelf meenemen)
13.00: vertrek vanaf de Boskapel naar de Botanische Tuin
13.30: start rondleiding olv Antoon Kuhlmann
14.30: gezellig samenzijn onder het genot van een koffie
15.30: einde van hopelijk een inspirerende middag

Voor diegene die met de auto gaan hebben wij een vraag:
Heeft u nog plek over voor andere passagiers? Wilt u dan het aantal extra plaatsen vermelden aub.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie