Gespreksgroep: Augustinus in het leven van alledag

Eerste avond maandag 14 februari om 20.00 uur, overige zeven avonden in overleg; onder leiding van Joost Koopmans en Annemieke Pacilly.

Nadat hij tien jaar ervaring had opgedaan met het religieuze leven, schreef Augustinus zijn Regel met de bedoeling het samenleven een grondslag te geven. Deze grondslag is opgebouwd rondom het ideaal van de eerste gemeente in Jeruzalem: Allereerst moet u eensgezind tezamen wonen, één van ziel en één van hart op weg naar God.

Deze Regel voor de gemeenschap geeft ook handvatten aan christenen die het evangelie in groepsverband willen beleven. De Boskapel is zo’n plek die zich laat inspireren door de Augustijnse spiritualiteit van gemeenschap, vriendschap en gelijkwaardigheid. En omdat de Regel zo ingaat op menselijke relaties kan zij ook een bijdrage leveren aan de samenleving in gezin, vriendenkring en maatschappij.

De Regel bevat acht hoofdstukken. Gedurende acht avonden zal Joost Koopmans ons inwijden in telkens één hoofdstuk, terwijl Annemieke Pacilly ingaat op de vraag wat je anno 2011 met de gedachten uit de Regel kunt doen en zó Augustinus gids kunt laten zijn in je eigen leven. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de vraag wat een ieder van ons hiermee misschien in zijn of haar eigen leven zou kunnen doen.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie