De kerk van nu

Maandag 8 maart 2010, 20.00-22.00 uur; door prof. dr. Jacques Janssen, emeritus hoogleraar cultuur- en godsdienstpsychologie.

De ontkerkelijking in Nederland gaat gestaag door, maar verlies van kerkelijkheid betekent niet dat de religie verdwijnt. Zij verandert van vorm. Aan spiritualiteit en geestelijke verdieping is blijvend behoefte.

Het perspectief is dat de kerk steeds leger wordt, alle inspanningen van kerken en kerkleden ten spijt. Kleine kerken hebben wel grote aantrekkingskracht: het aantal kerken groeit, het gemiddelde aantal kerkleden daalt.

Bij die ontwikkeling kan men kanttekeningen plaatsen. Maar is er een alternatief? Wat zijn de mogelijkheden, wat is wijsheid? Is er een weg buiten de traditionele paden, welk perspectief biedt het traditionele pad?

De inleider van deze avond zal een beeld schetsen van de huidige situatie. Hij zal laten zien hoe de hedendaagse religieuze leefwereld van mensen andere vormen gaat aannemen en zal van daaruit zijn visie geven hoe hiermee om te gaan.

Toegang €5,— (inclusief koffie)

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie