Van aangezicht tot aangezicht

preken over teksten uit het evangelie volgens Matteüs. Door Augustinus; vertaald en van aantekeningen voorzien door Joost van Neer, Martijn Schrama en Anke Tigchelaar; ingeleid door Joost van Neer. Uitgeverij Ambo, 2004.

Dit is de vierde bundel in de reeks preekvertalingen van het Augustijns Instituut. In dit boek staan de vertalingen van de zestig bewaard gebleven preken van Augustinus over teksten uit het evangelie volgens Matteüs (de preeknummers 51-94). Het boek bevat naast de vertalingen een inleiding, verklarende noten en een register op bijbelplaatsen.

In zijn preken leren we Augustinus kennen als een veelzijdig man. Hij betoont zich een diepzinnig denker en een uitstekend leraar. Als geen ander is hij in staat om de rijkdom van de Schrifteksten op een creatieve, maar altijd heldere en aansprekende manier voor een breed publiek toegankelijk te maken. Dit verklaart waarom het nog steeds de moeite loont om zijn werk te lezen, ondanks de afstand die er tussen de huidige lezer en hem bestaat in ruimte en tijd. Deze vertaling stelt de lezer in staat om Augustinus van aangezicht tot aangezicht te leren kennen.

Dit bericht is geplaatst in Boekenplank. Bookmark de permalink.

Geef een reactie